جستجو
Close this search box.
ثبت درخواست مشاوره پایان نامه و مقالات

 

ریسرچ پروپوزال (research proposal) چیست و چه کمکی به اخذ پذیرش می کند؟ این سوال یکی از متداول ترین سوالاتی است که متقاضیان تحصیل در خارج از کشور از مشاورین موسسه پژوهش نوین می پرسند. در واقع همان طور که می دانید، امروزه بازار مهاجرت به ویژه مهاجرت تحصیلی داغ است و افراد زیادی قصد دارند، تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه های خارج از کشور ادامه دهند. به علاوه شما باید بدانید که این پروسه قطعاً یک پروسه آسان نیست و باید مدارک فراوانی را ارائه کنید. دانشگاه مقصد مورد نظر شما این مدارک را بررسی می کند و در صورت مورد تایید بودن آنها به شما پذیرش می دهد. یکی از مهم ترین مدارکی که متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس یا دکترا باید آن را آماده و به دانشگاه مقصد ارائه دهند، ریسرچ پروپوزال (research proposal) می باشد که در این مقاله قرار است به طور تفصیلی با آن آشنا شویم.  

ریسرچ پروپوزال (research proposal) چیست؟

اولین قدم برای آشنایی با ریسرچ پروپوزال (research proposal) بررسی تعریف آن می باشد. پس بیایید کار خود را با یک مثال آغاز کنیم. تصور کنید، شما یک معمار هستید و قرار است یک ساختمان بسازید. مسلماً شما بدون هیچ مقدمه ای مستقیماً به سراغ ساختن ساختمان نمی روید. بلکه در ابتدا یک ماکت از طرح مورد نظر خود را طراحی می کنید و در صورتی که مورد تایید بود، به سراغ ساخت ساختمان خواهید رفت. ریسرچ پروپوزال (research proposal)نیز به همین گونه است. در واقع هنگامی که شما قصد اپلای و ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارید، باید دانشگاه مورد نظر خود را از طرح تحقیقاتی که مد نظر دارید، مطلع کنید. پس ریسرچ پروپوزال اپلای طرحی است که شما به دانشگاه مقصد مورد نظر خود ارائه می دهید. در این طرح، موضوع مورد نظر شما برای تحقیق، ارزش تحقیقاتی موضوع مورد نظر و برنامه ریزی شما قرار داده می شود. در واقع این طرح همان ماکت تحقیقاتی شما خواهد بود. به علاوه می توان هدف کلی نگارش ریسرچ پروپوزال (research proposal) را آشناسازی دانشگاه مقصد با علایق تحقیقاتی و کاری شما عنوان کرد. اکنون سوالی که قطعاً در ذهن شما نیز به وجود آمده، این است که تفاوت ریسرچ پروپوزال (research proposal) با پایان نامه چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بار دیگر به مثالی که در ابتدای این بخش ذکر شد، مراجعه کنیم. در واقع ریسرچ پروپوزال (research proposal) همان ماکت ساختمان و پایان نامه همان سازه نهایی ساختمان خواهد بود. به عبارت دقیق تر پایان نامه بر اساس طرح ریسرچ پروپوزال اپلای شما نگارش خواهد شد و کلی تر می باشد.

 

شاید از خود بپرسید که نگارش ریسرچ پروپوزال (research proposal) چه اهمیتی دارد. همانطور که در تعریف ریسرچ پروپوزال (research proposal) گفته شد، ریسرچ پروپوزال اپلای، اطلاعات جامعی از علایق تحقیقاتی و کاری شما به دانشگاه مورد نظر ارائه می دهد. همچنین این طرح، دانشگاه مقصد را از برنامه های تحقیقاتی مورد نظر ما که بعداً قرار است، تحت نظر این دانشگاه انجام گیرد، آگاه می سازد. در نتیجه باید بگوییم نگارش یک ریسرچ پروپوزال (research proposal) فوق العاده می تواند تاثیر شگرفی در فرایند پذیرش و بورسیه شدن شما داشته باشد. چرا که تیم پذیرش دانشگاه ها رزومه و شرایط شما را بر اساس پروپوزال ریسرچ شما بررسی می کنند. پس با توجه به اهمیت ریسرچ پروپوزال (research proposal) در نگارش آن ریسک نکنید و این کار را به متخصصین مجرب و کارکشته بسپارید. ما در مجموعه پژوهش نوین در خدمت شما عزیزان هستیم تا بتوانیم بهترین و بی نظیرترین ریسرچ پروپوزال (research proposal) را برای شما نگارش کنیم. شما می توانید به صورت رایگان با شماره ۰۹۱۱۲۴۱۰۶۱۲ تماس گرفته و مشاوره رایگان داشته باشید.  

چرا ریسرچ پروپوزال (research proposal) برای دانشگاه ها مهم است؟:

تاکنون با تعریف و اهمیت ریسرچ پروپوزال (research proposal)آشنا شدیم اما سوال دیگر این است که ریسرچ پروپوزال چه اهمیتی برای دانشگاه ها دارد؟ در پاسخ به این سوال باید به نکات زیر اشاره کنیم:

  • انتخاب هوشمند و درست دانشجو های مناسب.
  • هر دانشگاه بر اساس برنامه های مطالعاتی و تحقیقاتی خود از دولت کشورش بودجه دریافت می کند.
  • دانشگاه مورد نظر با بررسی ریسرچ پروپوزال (research proposal) به این موضوع پی می برد که آیا شما می توانید به ارتقاء سطح علمی دانشگاه و همچنین سطح رفاه کشور مورد نظر کمک کنید یا خیر؟
  • دانشگاه، کارآمد بودن و حرفه ای بودن پروپوزال شما را تشخیص می دهد و بر همین اساس تصمیم گیری می کند.

نگارش ریسرچ پروپوزال (research proposal) برای چه کسانی ضروری است؟:

اکنون این سوال مطرح می شود که نگارش ریسرچ پروپوزال (research proposal) برای چه کسانی ضروری است؟ همانطور که می دانید اکثر متقاضیان تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور، افرادی هستند که می خواهند در دوره تحصیلات تکمیلی فوق لیسانس و دکترا شرکت کنند. به همین خاطر برای متقاضیان، ریسرچ پروپوزال اپلای ارشد و ریسرچ پروپوزال اپلای دکترا بسیار حائز اهمیت می باشد. پس اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که قصد دارید در دوره فوق لیسانس یا دکترا به تحصیلات خود در خارج از کشور ادامه دهید، باید تمام تمرکز خود را بر روی نگارش ریسرچ پروپوزال (research proposal)بگذارید.  

موضوع ریسرچ پروپوزال (research proposal) :

اگر به فکر تهیه و نگارش یک ریسرچ پروپوزال (research proposal) فوق العاده افتاده اید، بایستی بدانید که اولین گام برای انجام این کار، انتخاب هوشمندانه موضوع ریسرچ پروپوزال اپلای می باشد. البته فراموش نکنید که این کار، یکی از سخت ترین مراحل نگارش ریسرچ پروپوزال (research proposal) خواهد بود. شما برای انتخاب یک موضوع جذاب و کارآمد بایستی به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • توجه به حوزه فعالیت علمی: مسلما شما در حوزه­ای که هیچ اطلاعی درباره آن ندارید، نمی توانید موفق شوید.
  • توجه به علایق: انجام دادن یک تحقیق و و پیشبرد آن بسیار سخت است اما آن چیزی که محرک شما خواهد بود، علاقه می­باشد.
  • مشورت با اساتید: سعی کنید، موضوع مورد نظر خود را با اساتید با تجربه در میان بگذارید تا در صورت نیاز از پیشنهادات آنها نیز استفاده کنید.

از جمله موارد مهم دیگری برای انتخاب موضوع ریسرچ پروپوزال (research proposal) می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در نظر گرفتن نیازهای تحقیقاتی دانشگاه و کشور مقصد: همانطور که گفته شد، دانشگاه، کارآمد بودن ریسرچ پروپوزال (research proposal)شما را بررسی می کند. پس باید تا حد ممکن نیازهای تحقیقاتی دانشگاه و کشور مورد نظر خود را بشناسید و موضوع ریسرچ پروپوزال اپلای دکتری یا ارشد خود را بر اساس آن انتخاب کنید.
  • توجه به قابل انجام بودن تحقیق: در واقع هر چقدر هم که موضوع انتخابی شما جذاب باشد اما قابل اجرا نباشد، شما یک موضوع خوب انتخاب نکرده اید.
  • پرهیز از موضوعات تکراری: آن چیزی که تیم پذیرش و تحقیقاتی دانشگاه ها را به خود جذب می کند، خلاقیت و نوآوری است. در نتیجه سعی کنید از موضوعات تکراری بپرهیزید.
  • سهولت در دسترسی به منابع: قطعاً اگر موضوع انتخابی شما منابع دست اول و مورد اعتماد نداشته باشد، شما نمی توانید به خوبی از پس آن بر بیایید.

ریسرچ پروپوزال (research proposal) شامل چه مواردی است؟:

پس از اینکه موضوع ریسرچ پروپوزال (research proposal)خود را مشخص کردید، اکنون نوبت آن است که به سراغ نگارش ریسرچ پروپوزال اپلای خود بروید. برای این کار، ابتدا ضروری است که با بخش های یک ریسرچ پروپوزال (research proposal)اصولی آشنا شوید. این بخش ها عبارتند از:

  • عنوان تحقیق یا Project Title.
  • شرح تحقیق مورد نظر و اهمیت آن یا Importance and Statement of Topic.
  • پیشینه تحقیق یا Literature Review.
  • هدف های تحقیق مورد نظر یا Aims of Research.
  • ارائه فرضیه های مرتبط یا Hypothesizes.
  • نتیجه گیری و تعیین روش های تحقیق یا Methodology.
  • منابع یا References.

 

 

البته لازم به ذکر است، اگرچه فرایند انتخاب موضوع و نگارش ریسرچ پروپوزال (research proposal) بسیار ساده و سریع می باشد اما باید بدانید که ریسرچ پروپوزال (research proposal)از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. در واقع همانطور که گفته شد، ریسرچ پروپوزال (research proposal)پایه و اساس برنامه تحقیقاتی شما خواهد بود. در نتیجه اگر به خوبی بر روی ریسرچ پروپوزال اپلای خود کار نکنید تا ثریا می رود دیوار کج! پس باید بیشتر با این بخش ها آشنا شویم.  

عنوان تحقیق:

اولین گام برای نگارش یک ریسرچ پروپوزال (research proposal) حرفه ای، انتخاب عنوان جذاب می باشد. در واقع شما باید تمام خلاقیت و توجه خود را صرف انتخاب عنوان نمایید. زیرا اولین چیزی که به چشم تیم پذیرش و تحقیقاتی دانشگاه مورد نظر می خورد، همین عنوان ریسرچ پروپوزال (research proposal) می باشد. پس عنوان خوب می تواند کلید و رمز ورود شما به دانشگاه مورد نظر باشد. برای انتخاب یک عنوان مناسب، بهتر است، نکات زیر را به یاد داشته باشید:

  • خلاقانه و جذاب بودن.
  • متعادل بودن طول عنوان.
  • واضح، جامع و غیر سوالی بودن عنوان.
  • در بر گرفتن تمامی اهداف پروژه.

 

شرح تحقیق مورد نظر و اهمیت آن:

گام بعدی که برای نوشتن ریسرچ پروپوزال (research proposal) باید رعایت نمود، شرح تحقیق مورد نظر و اهمیت آن می باشد. در واقع شما باید در این قسمت، مسئول پذیرش و تیم تحقیقاتی را قانع کنید که چرا باید برای انجام تحقیق مورد نظرتان به شما پذیرش داده شود و برای آن بودجه درنظر گرفته شود. به زبان ساده تر شما باید یک احساس نیاز در خواننده ایجاد کنید و بگویید چرا انجام دادن این تحقیق ضروری است. این کار بسیار تخصصی است. پس بهتر است آن را به مجموعه تخصصی پژوهش نوین بسپارید. همچنین شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۱۲۴۱۰۶۱۲ تماس بگیرید.

 

پیشینه تحقیق:

شاید متقاضیان نگارش ریسرچ پروپوزال اپلای ارشد با این اصطلاح به خوبی آشنا نباشند. همانطور که ذکر شد، خلاقیت و نوآوری می تواند نجات دهنده طرح تحقیقاتی شما باشد. در این قسمت شما باید تمامی تحقیقاتی که سابقاً بر روی موضوع مد نظرتان انجام شده است را بررسی کنید و ببینید که طرح مورد نظر شما می تواند چه خلاقیت و نوآوری هایی را در این زمینه داشته باشد. سپس این نوآوری ها را بیان کنید و سعی کنید به خوبی آنها را شرح دهید.   هدف های تحقیق مورد نظر: این بخش ارتباط تنگاتنگی با بخش شرح تحقیق دارد. در واقع شما بایستی به این نکته بپردازید که با انجام این تحقیق چه دستاورد های علمی به دست می آید. به عبارت ساده تر اهداف شما از انجام این تحقیق علمی چیست؟ ارائه فرضیه های مرتبط: در این قسمت شما باید تمامی فرضیه هایی که در ذهن دارید را بیان کنید. در واقع تیم پذیرش و تحقیقاتی باید بداند که شما چه چیزی در سر دارید. لازم به ذکر است که تمامی حدس و گمان های خود را بدون نگاه جانبدارانه در ریسرچ پروپوزال (research proposal) خود بیان کنید. چرا که شما قرار است برای درست یا غلط بودن این فرضیه ها تلاش نمایید.  

 

نتیجه گیری و تعیین روش های تحقیق:

 

شما باید اطلاعات کاملی از نحوه انجام تحقیق و روش های تحقیق در ریسرچ پروپوزال (research proposal) خود ارائه دهید. این کار باعث می شود که تیم پذیرش و تحقیقاتی دانشگاه مقصد، درک بهتر و کلی تری از تحقیق مورد نظر شما داشته باشند. برای انجام این کار شما می توانید یک یا چند روش زیر را انتخاب نمایید:

  • روش تحقیق پیمایشی.
  • روش تحقیق بنیادی.
  • روش تحقیق جمع آوری داده ها.
  • روش تحقیق علت و معلولی.
  • روش تحقیق آزمایشگاهی.
  • روش تحقیق آماری و نمونه برداری.
  • روش تحقیق توصیفی.
  • روش تحقیق کاربردی.
  • و … .

 

منابع:

در این قسمت می توانید قدرت اطلاعاتی خود را به رخ تیم تحقیقاتی و پذیرش بکشید. در واقع در این بخش شما باید منابع و سورس هایی که قرار است در این تحقیق از آنها استفاده کنید را بیان نمایید. از آنجایی که این بخش، آخرین بخش ریسرچ پروپوزال (research proposal) می باشد، بهتر است برای تدوین هرچه بهتر آن، با مشاورین نوین پژوهش مشاوره رایگان داشته باشید.

 

مجموعه نوین پژوهش:

همانطور که دیدید نگارش ریسرچ پروپوزال (research proposal) یکی از مهم ترین و البته دشوارترین مراحل اپلای می باشد. با این حال بسیاری از افراد تصمیم می گیرند که خودشان این کار را انجام دهند اما از قدیم گفته اند، کار را باید به کاردان سپرد! ما در مجموعه نوین پژوهش با ارائه بیش از یک میلیون مشاوره رایگان و همچنین در اختیار داشتن ۲۰ نویسنده متبحر و مجرب در کنار شما عزیزان هستیم. شما می توانید با اعتماد به کادر تخصصی ما بهترین ریسرچ پروپوزال (research proposal) را برای خود به ارمغان بیاورید. همچنین ما در ارائه خدماتی نظیر نگارش پایان نامه دکترا، پایان نامه کارشناسی، مقاله، پایان نامه ارشد، مترجمی و نویسندگی کتاب نیز در خدمت شما عزیزان هستم. شما می توانید همین الان با مشاورین ما به صورت تخصصی مشاوره رایگان داشته باشید.

4.8/5 - (5 امتیاز)